De Tjiero

Wij zijn groepje 39 bestaande uit Sille Bakker, Laudy Brockhoff, Hero Miltenburg, Ward van der Velden, Myla van Wegen en Tjeerd van Zijl.

Wij zijn de ontwerpers van onze grijper Tjiero. De opdracht die ons gegeven werd was het ontwerpen van een mechanische grijper die snel en probleemloos plastic of kartonnen bekertjes met en zonder inhoud kan oppakken.

Hieronder zie je de stappen die wij in het ontwerpproces hebben gevolgd, klik op de tekst van een stap om er dieper op in te gaan!


Het proces

Hier zie je de stappen die wij in ons ontwerpproces hebben gevolgd.

 • Stap 1

  Ontwerpeisen en oplossingen

  Er werden verschillende voorwaarden voor de grijper gegeven. Aan de hand van deze voorwaarden hebben wij de eisen opgesteld waar onze grijper aan moet voldoen.

 • Stap 2

  Ontwerpen en keuze beste 3

  Vervolgens zijn we met z’n allen gaan brainstormen over de grijper en hebben ieder een eigen concept bedacht en geschetst. De keuze voor de beste grijper word met zijn allen bepaald, de beste drie ontwerpen kun je hier zien door hierop te klikken!

 • Stap 3

  Keuze beste grijper

  Om te kunnen beslissen welk ontwerp wij verder wilden gaan uitwerken hebben wij voor de drie ontwerpen een schema opgesteld waarin wij de verschillende ontwerpen beoordelen op functionaliteit, kosten, originaliteit, haalbaarheid.

 • Stap 4

  Krachtenanalyse

  Als volgende stap hebben wij een krachten analyse opgesteld voor de Tjiero, zodat wij konden gaan beginnen met dimensioneren.

 • Stap 5

  De Tjiero

  We ontwikkelen de eindversie van onze grijper en bepalen de werkelijke functionaliteit. Denk hier bij bijvoorbeeld aan de tijd of de knijpkracht die onze grijper kan leveren en de maximale opening van onze grijper.

Onze ontwerpen

Hier vind je de 3 beste ontwerpen.
Klik op een ontwerp voor meer informatie.

Ontwerp 1

Hero Miltenburg

Ontwerp 2

Ward van der Velde

Ontwerp 3

Myla van Wegen