De HAND-y-man

Een grijper ontworpen op de principes van de bewegingen van de menselijke hand.

Lees verder

De Grijper


Waarom dit ontwerp?

We hebben voor ons ontwerp van de grijper gekozen, omdat dit ontwerp een goed gelijke drukverdeling heeft om het voorwerp dat gegrepen wordt. Hierdoor deukt het gegrepen voorwerp tijdens het grijpen minder snel in, terwijl het toch goed vast zit in de grijper zelf. Ook blijft bij dit ontwerp de kop horizontaal staan, waardoor bijvoorbeeld een vloeistof in het gegrepen bekertje minder snel uit het bekertje valt.

Technische Beschrijving

De grijper wordt door middel van een groot vierstangen systeem horizontaal gehouden, naarmate de grijper op wordt getild. De til functie wordt uitgevoerd door de grote actuator, die aan een dwarsstang is bevestigd op ongeveer het midden van de drijfstang van het grote vier stangen systeem. In de drijfstang zijn ook meerdere gaten geboord, waardoor de dwarsstang waaraan de grote actuator bevestigd zit, op meerdere ........ Lees meer

De Prestaties


Zie hier de prestaties van de HAND-y-man.

Grote Duwkracht

Door grote actuator optimaal te positioneren, kan de grijper voorwerpen oppakken tot 1,5 kg

Grote Knijpkracht

Het verschil in lengtes tussen de buitenste stang en de binnenste stang wordt de knijpkracht vergroot. Ook door de overbrenging van de kleine actuator op de duwpootjes wordt in de uiterste de kracht in de pootjes vergroot door dat het Y-component van de kracht in de pootjes verzorgt wordt door de drukkracht van de actuator en de X-componenten resulteren in 0N.

Naadloos omsluiten

Door het vierstangensysteem in de grijper, passen de vingers van de grijper zich aan aan het voorwerp. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld bekers of flesjes met verschillende diameters zonder moeite worden opgepakt.

Het Ontwerpproces


Opdracht 1
Lees meer
Opdracht 2
Lees meer
Opdracht 3
Lees meer
Opdracht 4
Lees meer
Opdracht 5
Lees meer
CMS INTEGRATION
More Details

Ons Team


Marijn Brandwijk

Matlab nerd 1

Luc Geers

'Ik ben het niet eens met deze foto'

Merlijn Mac Gillavry

'Matlab nerd 2

Olaf Nekeman

'Jongens, ga is wat doen'

Pawesh Ramsoebhag

'Naar de garage van mn vriend'

Rick Scheer

'LOL LOL LOL'

Daan Verhoeff

Brak

Slotwoord

De ideeën liepen in het begin alle kanten uit, maar waren die ideeën wel te behalen met de beschikbare materialen? Deze vraag deed ons gauw denken vanuit de mogelijkheden die de beschikbare materialen ons te bieden hadden. Na wat vergaderingen kwamen we al vrij snel op een plan uit voor onze uiteindelijke grijper. Het uitwerken van ons idee ging vrij soepel en is ook voor een groot deel te herkennen in wat nu onze grijper is. Regelmatig vergaderen en bijtijds verder werken aan de grijper, gaf ons genoeg gelegenheid om steeds nog kleine aanpassingen te kunnen maken aan ons ontwerp. Niet uit elk probleem kwamen we even snel, maar waar niet uitgekomen kon worden viel gelukkig nog omheen te werken. Om ook onze verdere ideeën voor de optimalisatie van de grijper in ons uiteindelijke project te gebruiken, hadden we helaas niet genoeg tijd.

Copyright © HAND-y-man. Design by groep WB50