The Beauty and the Beast

Not just a normal gripper

De Grijper

Inleiding


Wij zijn WB55, en dit is onze website. WB55 bestaat uit 7 hardwerkende, gedisciplineerde jongens. We hebben vele uren gestoken in zowel het ontwerpen, bouwen en perfectioneren van onze grijper. Het heeft wat moeite gekost, maar uiteindelijk hebben we een goedwerkende grijper weten te maken aan de hand van onze ontwerpen. Iedereen heeft alles gegeven om hieraan mee te werken. Het is dan ook niet verrassend dat samenwerking, inzet en creativiteit de kernwoorden van onze groep zijn.


LET OP! Deze site is niet optimaal te bekijken met microsoft edge en microsoft explorer, deze browsers zijn zodanig verouderd/niet op de hoogte dat sommige html-codes niet ondersteund worden. Gelieve deze site te bekijken op Google Chrome of FireFox en in te loggen met je netID!
Grijper prestaties en eisen


Tijd

De grijper met bekertje staat minimaal 10 seconden in de hoogste stand.

Hoogte

Vanaf een horizontaal tafelblad moet een bekertje opgepakt en 25 cm omhoog getild te worden.

Bekertje

De grijper moet een standaard koffie/ranja bekertje van karton/plastic kunnen optillen.

Gewicht

Het bekertje kan verschillende soorten inhoud bevatten. (Massa ≤ 0.5 kg)


Ontwerpopdrachten


Hieronder staat een overzicht met de ontwerpopdrachten die we hebben gemaakt. Door op de ontwerpopdrachten te klikken worden deze zichtbaar.

Ontwerpopdracht 1
Klik hier
Ontwerpopdracht 2
Klik hier
Ontwerpopdracht 3
Klik hier
Ontwerpopdracht 4
Klik hier
Ontwerpopdracht 5
Klik hier
Ontwerpopdracht 6
Klik hier

De werking van de grijper


Onze grijper is opgebouwd uit een arm bestaande uit 2 balken, een grijpmechanisme en een frame. Het geheel wordt aangedreven door enkel 2 actuatoren. De werking van de arm is vrij simpel: de actuator verschuift een gewicht over de bovenste balk van de arm. Hierdoor verplaatst het zwaartepunt en komt er een verandering in het moment. Deze verandering van het moment zet de grijper in beweging. Als de actuator uitschuift, gaat de arm met het grijpmechanisme omhoog; als de actuator inschuift, gaat dit deel juist naar beneden.

Als de arm met het grijpmechanisme beneden staat met een bekertje tussen de vingers van de grijper, duwt een andere actuator de koppelstang van de vingers. Deze koppelstang zit met een scharnier vast aan 2 staafjes die elk ook weer met een scharnier aan een andere vinger bevestigd zijn. De vingers, in de vorm van halve cirkels, worden hierdoor naar elkaar toe geduwd doordat ze draaien om een draaipunt dat bevestigd zit aan het frame. De vingers passen perfect op elkaar doordat ze gemaakt zijn uit één buis. Aan de binnenkant zijn de vingers bekleed met spons voor extra wrijving met de beker en een minder harde indrukking van het bekertje.

Als de vingers om het bekertje gesloten zijn, wordt de eerste actuator weer geactiveerd waardoor de arm met het grijpmechanisme inclusief bekertje omhoog wordt getild tot 28 cm van het oppervlak waar het bekertje eerst stond. Hier blijft het net zo lang tot de actuator weer wordt ingeschoven. Door middel van een vierstangenmechanisme met een parallellogram als vorm blijft het grijpmechanisme in elke stand van de arm waterpas staan.

HTML5 Icon
Filmpje van de werkende grijper
WB 55


Jan van Rijn

To an engineer, good enough means perfect.

Tim de Jong

In het water word je nat.

Richard Reuver

We moeten balans houden, een hoger niveau van educatie betekent een lager niveau van humor

Jesse Tolen

De London Eye? Dus we gaan naar Madrid?

Martijn Venselaar

Wiggle Wiggle Wiggle...

Sander Molenbeek

Engineers like to solve problems, if there are no problems handily available, they will create their own problems.

Petar Velchev

I have not failed, i have just found ten-thousand ways that will not work.

Isaac Newton

Wat wij weten is een druppel, wat wij niet weten een oceaan.

Evaluatie


Evaluatie Aanwezigheid

Tim: Tim is bij elke vergadering aanwezig geweest, dit is zelfs waar voor de periode waarin hij ziek was, en de vergaderingen via skype bijwoonde.
Jan: Jan is bij alle vergaderingen aanwezig geweest, met uitzondering van een gemiste trein, wat leidde tot een verlating van ½ uur.
Petar: Petar is bij alle vergaderingen aanwezig geweest, met uitzondering van een brunch met zijn ouders, waardoor hij de helft van een online vergadering miste.
Sander: Sander had een langzame start, met een afwezigheid vanwege rijles en een keer een onaangekondigd vertrek voor het einde van de vergadering. Echter is hij daarna bij alle vergaderingen aanwezig geweest.
Jesse: Jesse is, met uitzondering van een onverklaarde afwezigheid bij een online vergadering, bij alle vergaderingen aanwezig geweest.
Martijn: Martijn is bij alle vergaderingen aanwezig geweest.
Richard: Richard is bij alle vergaderingen aanwezig geweest, met uitzondering ziekenhuisafspraken waardoor hij 1½ vergadering miste.
Deze evaluatie van aanwezigheid bevat geen melding van momenten waarop de deelnemers slechts enkele minuten te laat waren.

Evaluatie Punctualiteit Opgaven

Tim: Tim heeft al zijn opgaven volgens de deadlines ingeleverd.
Jan: Jan heeft al zijn opgaven volgens de deadlines ingeleverd.
Petar: Petar heeft al zijn opgaven volgens de deadlines ingeleverd.
Sander: Sander had een langzaam begin met de eerste 2 deadlines gemist, maar is daarna consistent op tijd geweest met zijn opgaven.
Jesse: Jesse heeft buiten het missen van de 2e deadline al zijn opgaven op tijd ingeleverd.
Martijn: Martijn heeft al zijn opgaven volgens de deadlines ingeleverd.
Richard: Richard heeft al zijn opgaven volgens de deadlines ingeleverd.

1: Deze evaluatie van punctualiteit bij de opgaven bevat geen vermelding van verlatingen veroorzaakt door een opgave die groepswijd als moeilijk is bestempeld.
2: De deadlines vermeld bij deze evaluatie van punctualiteit bij de opgaven zijn de deadlines die door de groep gesteld waren, en niet de inleverdeadlines die door de faculteit gesteld waren.

Evaluatie Werkhouding

Tim: Prima werkhouding, altijd deelnemend aanwezig, goed in het nemen van het initiatief.
Jan: Prima werkhouding, goede leidinggeving, goed in het behouden van het overzicht, toegewijd werker.
Petar: Prima werkhouding, goed in het nemen van het initiatief, met veel ervaring.
Sander: Goede werkhouding, goed deelnemend aanwezig, goed in het maken van beredeneringen.
Jesse: Goede werkhouding, mentaal aanwezig maar niet altijd even deelnemend.
Martijn: Prima werkhouding, goed deelnemend aanwezig, consistente notulist.
Richard: Goede werkhouding, mentaal aanwezig maar niet altijd even deelnemend, goed in het behouden van het overzicht.

Evaluatie Eindproduct

De grijper en website die wij als eindproduct geleverd hebben zijn naar de voldoening van alle deelnemers van de groep. Deze beide eindproducten zijn zowel naar voldoening van de opgaven als naar de voldoening van de deelnemers voltooid. Alhoewel wij niet altijd tevreden waren over de resultaten van de ingeleverde opgaven, waren wij wel tevreden om een stijgende lijn te kunnen zien in zowel onze geleverde producten als onze groepsgebonden samenwerking. Wij zijn tevreden dat we ‘The Beauty and the Beast’ de wereld in hebben gebracht.Mekelweg 2
2628 CD, Delft

timthej0ng@gmail.com

+1 000 000 0000

Copyright © 2015 Ascend. Design by TemplateGarden