De Acrylator

Dit is onze grijper. Voor de beweging omhoog en omlaag gebruiken we een actuator die het vierstangenmachanische laat bewegen. Op de grijper zelf zit ook een actuator en zorgt dat beide kanten open en dicht gaan met behulp van tandwielen.

Het team #werktuigbouwkunde 72

Shandil Bosch
Koen de Kuijer
Jorge Bonekamp
Jelle Glass
Haydar Yildiz
Caspar van Venrooij
Steef Hoogland
Gijs de Jong

Voor het vak Technische Systemen hebben wij deze grijper ontworpen, na 8 weken hard werken zijn we trots op ons eindresultaat.
Op deze website zul je onder andere onze schetsen en concepten zien en een video van ons uiteindelijke ontwerp.

Concepten

Hieronder staan onze drie beste grijper concepten:

Concept 6

Deze grijper gaat met een actuator over het schroefdraad omhoog, door het schroefdraad gaat de grijper geleidelijk omhoog en omlaag. De grijperhand gaat open en dicht met een actuator.

Concept 4

Een actuator trekt aan een touw dat via katrollen het gehele frame van de grijper omhoog trekt langs het boord. Een tweede actuator trekt het touw strak dat door de grijpervingers heen loopt. Dit zorgt er theoretisch voor dat de krachten van de drukveren, die de grijper in zijn open stand houden, worden tegengewerkt; de grijper komt in zijn dichte stand (zoals geschetst).

Concept 2

Dit is het concept van de Acrylator, met behulp van een actuator en vierstangenmechaniscme gaat de grijper omhoog en omlaag. In het concept hadden we een actuator in de grijperhand maar we hebben uiteindelijk gekozen voor een actuator aan de zijkant en tandwielen midden in de grijperhand.

Morfologisch overzicht

In dit overzicht zie je alle deelfuncties die de grijper moet beheersen.

Bereik grijper (MATLAB)

Bovenaanzicht grijper MATLAB

3D aanzicht grijper MATLAB

Zijaanzicht grijper MATLAB

Animatie bereik grijper in 3D

Foto eindontwerp

De ''Acrylator''

Eindontwerp

In het filmpje hieronder is ons eindontwerp te zien:

Wil je meer weten?

Houd contact met ons.