De opdracht:
Een Appel verplaatsen

Groepje 31

Zie Meer

Welkom op de website van WB groep 31

Op deze website hebben wij ons ontwerpproces vastgelegd

Wij zijn begonnen met het kennismaken aan elkaar. Hierna zijn we begonnen met het opstellen van een programma van eisen, wensen en specificaties.

Nadat we duidelijke eisen en wensen hadden, zijn we gaan praten over wat we moesten doen en zijn we begonnen met brainstormen. De ideeën waarmee we kwamen hebben we in een morfologische kaart gezet. Hierdoor hadden we al onze ideeën bij elkaar en konden we mogelijke combinaties maken en deze combinaties uitwerken.

Hierna hebben wij de combinaties bekeken aan de hand van de eisen die wij belangrijk vonden. Nadat de keuze gemaakt waren zijn we deze verder gaan uitwerken. We hebben de berekeningen gebruikt om afmetingen te vinden voor de onderdelen die moesten worden laser gesneden.

Vervolgens hebben we de andere onderdelen gefabriceerd. Toen we alle onderdelen hadden hebben we onze grijper in elkaar gezet en zijn we gaan testen.

Tot slot hebben we metingen gedaan aan ons ontwerp en deze samen met de hele grijper geëvalueerd.

Dit was een korte samenvatting van wat onze website te bieden heeft. Alle punten hierboven worden verder in detail behandeld.

Quotes

" Science is about knowing; engineering is about doing."

Henry Petroski

" You can be creative in anything - in math, science, engineering, philosophy - as much as you can in music or in painting or in dance. "

Ken Robinson

" Manufacturing is more than just putting parts together. It's coming up with ideas, testing principles and perfecting the engineering, as well as final assembly. "

James Dyson