Welkom

Hartelijk welkom! Wij zijn groepje WB47 en heten u nogmaals van harte welkom op onze website. Deze website staat volledig in het teken van de grijper, die wij over de afgelopen 9 weken hebben gefabriceerd. Lees hieronder verder voor een korte introductie over het hoe en waar van deze website.

Groepje WB47

Elk jaar krijgen de eerstejaars studenten van Werktuigbouwkunde in de eerste periode een ontwerpopdracht. Over de opdracht van dit jaar is alles te lezen op de pagina 'Opdrachtgeving'. Uit ons cluster werden groepen gevormd en WB47 was geboren. 6 jonge, nieuwsgierige maar bovenal ambitieuze en nieuwe studenten, die net terug van hun langste vakantie ooit, aan het begin stonden van de tijd van hun leven. Wilt u meer weten over wie die jongens dan wel mogen zijn? Op de pagina 'Over ons' vertellen wij over onszelf en onze kijk op het project.

De ontwerpopdracht

In het eerste college van het werktuigbuwkundig ontwerpproject (WOP), werd de opdracht voor het ontwerpen van een grijper, in grote lijnen uitgelegd. Het oppakken van een appel en kunnen verplaatsen, zodanig dat het over of langs een muurtje kan gaan. Op de pagina 'Opdrachtgeving' wordt precies uitgelegd hoe de opdracht werd gegeven met alle details waar wij rekening mee moesten houden. Daarna kunt u naar de pagina 'ontwerpproces' doorgaan om te volgen hoe wij van de oriëntatie naar de ontwerpfase zijn gegaan, tot uiteindelijk het laatste filmpje hebben gemaakt met werkende onderdelen van de grijper.

De grijper

Na de ontwerpfase zijn we gaan maken, fabriceren, monteren, fouten herstellen (hoort er ook bij) en naderhand tot een eindproduct gekomen. Op de pagina 'Resultaat' zijn een hele hoop filmpjes te vinden, waarin de werking van onze grijper duidelijk wordt. Helemaal aan het einde van de projecttijd gekomen, zijn we allemaal gaan evalueren over onze grijper, samenwerking en het proces van ontwerpen enz. Klik op 'Evaluatie' om hier meer over te lezen.