Ontwerpwedstrijd "RoboHopper" woensdag 21 juni 2017  
Opdracht Reglement Nieuws Sponsors

De eerste 20 teams die hun 3D ontwerp indienen ontvangen een code voor 25 euro shop tegoed. Wij toetsen op haalbaarheid en zien graag in het ontwerp waar onze materialen/componenten worden gebruikt. Een van de gesponsorde teams die ook nog een prijs weet te winnen ontvangt van ons per persoon ook een code voor 25 euro shoptegoed bij de IJzershop.

Als tegenprestatie verwachten wij van alle gesponsorde teams een foto/filmpje die wij kunnen tonen op onze facebookpagina.

SMC is wereldmarktleider in pneumatiek en loopt voorop met duurzame toepassingen in industriële automatisering. Wij zijn enthousiast sponsor van deze wedstrijd en zien graag nieuwe creatieve ideeën van de deelnemende teams. Ben je met je team geïnteresseerd in sponsoring door SMC, stuur dan een e-mail aan accountmanager onderwijs Bert Bak via b.bak@smcpneumatics.nl.
FERM powertools sponsort het evenement door accuboormachines met een flinke korting te leveren. Zie Bb voor details. Deze machines zijn ideaal om tegen lage kosten een aandrijving voor de robohopper te realiseren.
Huisman Equipment BV, ontwerper en bouwer van hijskranen, boortorens en pijpenlegequipment, stelt een prijs ter beschikking voor het team dat technologie heeft ontwikkeld met interessante toepassingsmogelijkheden.
Het 3D ontwerp wordt gemodelleerd in SolidWorks Premium. De spanningen in kritische onderdelen worden geanalyseerd met de eindige elementen module SolidWorks Simulation. Design Solutions selecteert een ontwerp voor de Design Solutions Award en/of wordt opgenomen in een jaarkalender.
De winnende ontwerpen zullen worden ondergebracht in het Science Centrum. Verder worden op de wedstrijddag elk uur 10 vrijkaartjes uitgedeeld aan het publiek.
TU-Delft stelt materialen beschikbaar tot een bedrag van 100 Euro per groep. Er zullen circa 80 teams met elkaar in competitie zijn.