Voor onze grijper hebben wij een aantal criteria gesteld die we per idee hebben overwogen.
De criteria hebben we bepaald naar wat we zelf van onze grijper verwachtten.

Precisie achtten wij het belangrijks, omdat als een bekertje niet precies vastgepakt kan worden, de rest van de handeling al niet meer uitmaakt. de verrassend lage scores voor veel van de ontwerpen hier is omdat de actuatoren gewoon niet precies zijn en met enorm veel kracht dichtklappen. Een elektromotor zou ons in staat laten om rustig zo veel als we willen de grijper te sluiten, en precies op de goede plek.

Voor het vastpakken krijgen de ontwerpen met actuatoren ook een lagere score dan de elektromotor, omdat een bekertje vrij makkelijk te vervormen is, en met de krachtuitbarsting van een actuator niet goed afloopt met de inhoud ervan.

Verder is het vrij belangrijk dat het maximale gewicht opgetild kan worden, omdat het anders nog niet lukt. hiervoor scoren de actuatoren wel relatief hoog, omdat de actuatoren gewoon wel genoeg kracht hebben om dit te doen. voor de elektromotor was dit nog niet helemaal zeker, omdat het idee was die uit een op afstand bestuurbare auto te halen. het gecontroleerd optillen was voor de elektromotor een stuk aantrekkelijker dan met de actuator, omdat de actuator weer in een keer naar boven zou schieten.

Verder achtten wij de moeilijkheid niet heel erg belangrijk, omdat we bereid zijn om er veel werk in te steken.

Als laatste criterium hebben we dat de grijper niet van bovenaf mag komen, omdat niet duidelijk is hoe hoog de last uitsteekt die opgetild moet worden, en dat misschien in conflict komt met het ontwerp wat we hebben gekozen.




Om ons te helpen bij het maken van de keuze hebben we ook meerdere idëeen geschetst. hieronder staan 3 van deze idëeen.
Ons uiteindelijke idee is een combinatie van bijna alle ideeën.