https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/97/Delft_University_of_Technology_seal.png/200px-Delft_University_of_Technology_seal.pnghttp://studiolab.ide.tudelft.nl/studiolab/persuasivegamedesign/files/2013/07/TU_Delft_logo.pngSebastiaan

 

Ontwerpopgaven         Ontwikkeling         Film         Team         Slotwoord 

Ontwikkeling

Het ontwerpproces van de grijper

Een grijper kan natuurlijk niet gebouwd worden, als er daarvoor niet veel tijd gestoken wordt in het denkwerk. Zo moet er nagedacht worden over het ontwerp (de materialen, de manier waarop de grijper daadwerkelijk grijpt), de realisatie hiervan (hoe kunnen wij het bouwproces zo vloeiend mogelijk laten verlopen) en het inplannen van dit werk. Iedereen in de groep bracht 1 idee naar voren, waarvan hij dacht dat de grijper er uit moest zien. Hierna gingen wij de ideeën een voor een analyseren, zodat we met de best mogelijke oplossing overbleven. Uiteindelijk kwamen wij uit bij het ontwerp dat wij gebouwd hebben.

 

In dit ontwerp wordt de arm van de grijper omhoog en omlaag geduwd door een actuator, wat er voor zorgt dat het bekertje omhoog en omlaag getild kan worden. Deze wordt vastgehouden door de hand, die bestaat uit 2 klemmen die een groot genoeg gat maken zodat er een bekertje tussen kan rusten. Een van de klemmen staat vast, de andere beweegt door middel van een actuator die er aan vast zit.


De arm hebben wij gemaakt houten balkjes, die door middel van scharnieren gevestigd kon worden aan de plaat maar toch nog naar boven en beneden kon bewegen. De hand hebben wij gemaakt van plexiglas, wat voor ons gesneden werd in de uiteindelijke vorm met de lasersnijder. De hand en de arm zijn aan elkaar bevestigd met 3 schroeven.

 

 

https://lh3.googleusercontent.com/Oig_jiovpa0QvqqCkWrcGz5CP7gBZKHNf2srDuA3usDddBNuczgs78i5U4WvKDqzU79HScSdHGBmTRD-9iAcUaG0iELtusbOnEt5qnv9yhikXoYBV8rXrIkrFlj8rn4Aw3Q1pJOMhttps://lh3.googleusercontent.com/Mls5VYMyTNcKnAk8rKfECSZJoa5KQPnyFwgKPu-XHHS9HaTTYXSvWB2PXlGf3SJRrwb8doHu6OjKYTWQ_zJwka03pKZcqOpySeheM67ELE9m8IWkKVnZitY2ICC6rOcwmJkfb_9thttps://lh4.googleusercontent.com/o8PLYQVZfTR4h4K5Ps_z5LZijhkW6dxhM1YGRyFtwf82u-7v0Sdp2nc5NqOnF8ppPXQPAmhUt80VAhxytVWIFJlvBgPTqIOIZAKqKTnCw9S-PCWAtm3BJgxaVhvJgvjYT9SoFdYaIMG-20151022-WA0008

Zoals je op de foto's kunt zien zit er elastiek om de grijper. Dit hebben we op het laatste moment nog toegevoegd voor meer grip, en ook een beetje voor het verkleinen van het grijprondje. Hierdoor werden de voorwerpen strakker vastgehouden, maar werden niet ingedeukt, omdat het elastiek nog wel elastisch is en dus mee zou indrukken. Door de elastieken was er een merkbaar verschil in grip. Verder zie je dat we moesten improviseren bij het vastmaken van de actuator aan de muur, omdat we geen goede bevestigingsmaterialen hadden en dit dus met tie-wraps hebben opgelost. Dit maakte geen verschil en hebben er dus geen last van gehad.