Samenwerking en communicatie

Wb 43 kan je vergelijken met een goed geoliede machine. Iedereen voert zijn taak goed uit en helpt elkaar zodat de machine altijd blijft lopen. Elke deadline wordt stipt op tijd gehaald zonder vele stress. Dit komt door goede samenwerking en communicatie in onze groep. Het is best uniek hoe wij dit zo goed voor elkaar krijgen zonder elkaar lang te kennen. Elk persoon in de groep heeft zijn ‘’special ability’’. Wij combineren deze zodat we moeiteloos een opdracht goed kunnen maken. Wij vullen elkaar goed aan, en we weten dat je de ander altijd om hulp kan vragen en dan krijg je die ook. Vaak door goede communicatie maar ook door praten en filosoferen over een opdracht maken wij deze nog beter en snappen we de opdracht ook beter. We hebben, zo kun je het beschrijven, een hechte band. Naast het nadenken en opdrachten maken hebben we ook tijd voor een geintje wat een ontspannende sfeer creëert, waarin iedereen zich op z’n gemak voelt, er geen spanning is en zo beter kan werken. Dit is een van de belangrijkste dingen in onze groep waardoor de machine goed werkt. Zo ziet men dat onze groep door goede samenwerking en goede positieve communicatie, een unieke groep is.

Reflectie

Uiteraard ging bij ons niet alles goed, er zijn ook een aantal dingen verkeerd gegaan, maar door goed groepswerk en snel denkwerk is alles uiteindelijk goed terecht gekomen. Een goed voorbeeld hiervan is dat wij het verkeerde template naar de laserprinter gestuurd hadden. Dit had als gevolg dat de zijvingers van de grijper niet lang genoeg waren. Dit hebben we toen snel opgelost door verlengstukken van kurk te maken. Niet alleen valt de beker er niet meer uit, maar door de materiaalkeuze heeft de grijper ook nog eens meer grip. Ook hadden meerdere mensen in ons groepje het in het begin van het jaar heel erg druk met verenigingen in Delft. Soms was het zelfs zo druk dat het niet lukte om de opdrachten af te maken, waardoor we met het groepje op het laatste moment nog even moesten knallen. Uiteindelijk kwam alles dan ook goed en toen het bij de vereniging iets rustiger begon te worden zijn de mensen die het eerst te druk hadden ook harder gaan werken zodat we alles als groep konden doen.

grijper

Tijdens dit project hebben we ons gehouden aan de planning gegeven in het blokboek. We hebben alleen wel nog extra data ingepland. Onze planning zien?

Benieuwd naar onze groepsfoto?