Inleiding

Welkom op de projectpagina van groep WB100! Op deze website zul je meer te weten komen over onze grijper de Man Mekaniko, die flessen, bekers en tetrapakken op kan pakken. Door de website heen zie je de gehele ontwikkeling van het project, waarbij de eisen, de concepten het uiteindelijke ontwerp, realisatie en discussie worden behandeld. Wij, als groep WB100, wensen U veel leesplezier.

Next

Programma van eisen

Opstelllen van functionele eisen voor het ontwerp van de grijper

Hierin worden verschillende randvoorwaarden aan de hand van de casusomschrijving beschreven. Er worden ook eisen gesteld voor de grijper die voor groep WB100 van belang zijn

Next

Concepten

Het combineren van ideeën en keuze maken voor een ontwerp

Er worden verschillende ideeën behandeld om deze casus van verschillende kanten te bekijken, zo kan de conceptualisatie breed en toch voldoende diepgang bevatten.

Next

Ontwerp

Het uitwerken van het uiteindelijke ontwerp naar een definitieve tekeningen

Na de conceptule ontwerpen is het tijd om een defitief ontwerp te kiezen, hiervan worden meteen tekeningen gemaakt. Er is verder nog een matlab script gemaakt zodat de beweging van de grijper gevisualiseerd kan worden.

Next

Realisatie

Het uitwerken en oplossen van problemen tijdens de fabricage

Welke problemen zijn er tijdens het bouwen ontstaan? Wat ging meteen goed? Waar was nog extra werk aan nodig? In dit hoofdstuk wordt de fabricage van de Man Mekaniko behandeld

Next

Evaluatie

Wat zijn de punten van verbetering en wat is er goed gegaan?

Hoewel de grijper uiteindelijk elegant werkte, is niet alles in een keer goed gegaan en zijn er zeker punten voor verbetering. Onder deze verbeterpunten vallen kleine ontwerpfoutjes, dingen waar in de ontwerpfase niet goed rekening mee gehouden is, en de structuur in de groep aan het begin van het project.

Next

Wie zijn wij?

Teun Schurink

Camiel Schreuder

Adrien Cicilia

Tom Friederich

Godfried Keijts

Ferry Tetteroo

Sten HurkmansTutor en begleider:

Erik Frikkee
Laurens Znidarsic